ΟΛΑ ΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1.     Στις ιστοσελίδες http://www.elytis.edicypages.com/ και www.el.wikipedia.org  αναζητήστε και διαβάστε πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Ο. Ελύτη.



2.    Το έργο του Ελύτη επηρεάστηκε από το κίνημα του υπερρεαλισμού. Στην ιστοσελίδα http://users.sch.gr/papangel/sch/lit/ph.surrealisme.htm  διαβάστε τις πληροφορίες για τον υπερρεαλισμό και δώστε ένα σύντομο και απλό ορισμό.




3.    Στην ιστοσελίδα http://www.youtube.com/watch?v=Yq-zlBXvWQI  ακούστε το μελοποιημένο ποίημα του Ο. Ελύτη όλα το πήρε το καλοκαίρι.
4.    Στην ιστοσελίδα http://www.elytis.edicypages.com/en  ακούστε και άλλα μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη και ακούστε τον ίδιο τον Ελύτη να απαγγέλει ποιήματα του.

5.    Διαβάστε το ποίημα «Όλα το πήρε το καλοκαίρι» και καταγράψτε όλες τις εικόνες που παρουσιάζουν την Ελληνική φύση την περίοδο του καλοκαιριού.

Εικόνες


6.    Ποιο είναι το νόημα του επαναλαμβανόμενου στίχου «Όλα το πήρε το καλοκαίρι»;









7.    Πως επιδρούν οι εποχές στο συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου; Τι σηματοδοτεί στο ποίημα το τέλος του καλοκαιριού; Γράψτε ένα κείμενο για τα δικά σας συναισθήματα όταν τελειώνει το καλοκαίρι.








8.    Να  βρείτε τις μεταφορές και τις προσωποποιήσεις του ποιήματος
· …………………………………………………….
· …………………………………………………….
· ………………………………………………………
· ……………………………………………………….
· ………………………………………………………
· ……………………………………………………..
· …………………………………………………….
9.    Να σχολιάσετε τη στιχουργική του ποιήματος.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
10. Εργασία: να βρείτε ποιήματα και  μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών  ή να αποδώσετε εικαστικά εικόνες του ποιήματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ 369-529

Η ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

Ευριπίδη Ελένη-Β επεισόδιο, 4η σκηνή