Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

Στα πλαίσια της 1ης ενότητας της νεοελληνικής γλώσσας της Β γυμνασίου οι μαθητές του Β1 και Β2 μελέτησαν τα ποιήματα "Πίνοντας ήλιο κορινθιακό" και "Ο ήλιος ο ηλιάτορας" του Οδυσσέα Ελύτη, "Ο τόπος μας είναι κλειστός" του Γ. Σεφέρη, "Εμείς οι Έλληνες" του Γ.Σαραντάρη, "Ο τόπος μας" του Γ.Ρίτσου. Από αυτά τα ποιήματα που έχουν ως θέμα τους την Ελλάδα επέλεξαν τους στίχους που τους άρεσαν περισσότερο και τους οπτικοποίησαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο! Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Β τάξης!
Οι παρακάτω εργασίες δημιουργήθηκαν με τις εφαρμογές Shapecollage και Vuvox. Το τραγούδι που συνοδεύει την εργασία που δημιουργήθηκε με την εφαρμογή Vuvox είναι το τραγούδι "Όμορφη και παράξενη πατρίδα" που ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Δημήτρη Λάγιου.












Ζωγράφισαν οι μαθητές: Φλώρος Φίλιππος, Λούφι Σταυρούλα, Ντουμάνης Αλέξανδρος, Ξυδά Ευαγγελία, Καπετάν Θάνος, Σφούνη Έλσα, Μεταξάς Αλέξης, Σαφράνογλου Σοφία, Γεωργαντά Αθηνά, Νικήτας Μάνος, Σοφιανόπουλος Θεόφιλος, Συρίδου Ελισάβετ, Τοπούζογλου Σπύρος, Ρωμανίδης Πολύβιος, Προβίσταλη Αναστασία, Κεχαγιά Ελίζα, Ταμαμίδης Λευτέρης, Βουλγαράκης Δημήτρης, Παπανικολάου Μαρία, Βορτολόζης Λαέρτης, Παπαδημητρίου Γιώργος, Σκαμνιώτη Χριστίνα, Τζεμάλι Γιουλιάν, Χατζηαποστολίδου Σινιορίτα, Ζουγιανού Πελαγία, Λιάκου Ιωάννα, Μπαμπαλής Γιάννης, Ευθυκράτης Αχιλλέας, Νάτση Εύα, Μπουμπούνας Δημήτρης, Ιωσηφίδης Γρηγόρης, Κουντουριώτης Σωτήρης, Χατζηανδρέου Μαριάννα.


Σχόλια

Ο χρήστης Σωτηρία είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Σωτηρία είπε…
Συγχαρητήρια!! Εξαιρετική προσπάθεια! Να είστε πάντα δημιουργικοί!!!
Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Ο χρήστης Alexandra Gerakini είπε…
Ευχαριστώ πολύ! Σου εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου καλή δύναμη και καλό χειμώνα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ 369-529

Η ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

Ευριπίδη Ελένη-Β επεισόδιο, 4η σκηνή