ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ


 ΕΛΛΑΔΑ on PhotoPeach

Δραστηριότητες προαναγνωστικής φάσης Παρακολουθήστε τις εικόνες του βίντεο και απαντήστε στις εξής ερωτήσεις, εργαζόμενοι σε ομάδες:
  1. Ποια μέρη και τοπία της Ελλάδας από αυτά που είδατε αναγνωρίσατε;
  2. Ποια εικόνα της Ελλάδας σας εντυπωσίασε περισσότερο και γιατί;
  3. Ποιες λέξεις θα χρησιμοποιούσατε για να περιγράψετε αυτά που είδατε;
  4. Ποια είναι τα συναισθήματα που νιώσατε για όσα παρακολουθήσατε;
  5. Ποια συναισθήματα εκφράζουν οι στίχοι του τραγουδιού που συνοδεύει την προβολή των εικόνων;
Παρακολουθήστε τα παρακάτω βίντεο. Α) δώστε ένα διαφορετικό τίτλο σε κάθε βίντεο  Β) σχολιάστε ποια στοιχεία της Ελλάδας προβάλλονται περισσότερο από τα 2 βίντεο και γιατί Γ)ποιο βίντεο σας άρεσε περσσότερο και γιατί;
Δραστηριότητες
  1. Εισάγετε στο http://worditout.com/  λέξεις , φράσεις και προτάσεις που θα χρησιμοποιούσατε για να χαρακτηρίσετε την Ελλάδα ώστε να δημιουργήσετε ένα όμορφο wordcloud για την Ελλάδα.
  2. Να δημιουρήσετε ένα όμορφο κολάζ για την Ελλάδα με τα προγράμματα shapecollage ή  Autocollage.
  3. Ν' αναζητήσετε στο διαδίκτυο ένα ποίημα που έχει γραφτεί για κάποιο μέρος της Ελλάδας ή προβάλλει τις ομορφιές της Ελλάδας και να βρείτε και αντίστοιχες φωτογραφίες. Με το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα δημιουργήσουμε ένα όμορφο λεύκωμα για την Ελλάδα.
  4. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.lifo.gr/team/lola/34138 .Επιλέξτε μία φωτογραφία που ν' απεικονίζει ένα μέρος της Ελλάδας στο παρελθόν και να βρείτε μία σύγχρονη φωτογραφία-εικόνα για το ίδιο μέρος της Ελλάδας. Να συγκρίνετε την Ελλάδα του τότε με την Ελλάδα του τώρα και να παρουσιάσετε τα ευρήματα σας σ' ένα λογισμικό παρουσίασης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ 369-529

Η ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

Ευριπίδη Ελένη-Β επεισόδιο, 4η σκηνή