ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ:Α ΦΑΣΗ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δραστηριότητες
  1. Ποιες λέξεις και φράσεις σας έρχονται στο μυαλό, όταν ακούτε τη λέξη σχολείο; Να τις καταγράψετε, εργαζόμενοι σε ομάδες .
  2. Αν αποφασίζατε να ζωγραφίσετε το σχολείο σας ποια χρώματα θα χρησιμοποιούσατε και γιατί; Να καταγράψετε τις απαντήσεις και στις δύο ερωτήσεις, στη συνέχεια να τις ανακοινώσετε στην ολομέλεια της τάξης και να ανταλλάξετε απόψεις με τις υπόλοιπες ομάδες.
  3. Θα παρακολουθήσετε αποσπάσματα από δύο ταινίες:από την ταινία "Ο Ψύλλος" και από την ταινία "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών". Η πρώτη ταινία παρουσιάζει την ελληνική επαρχία στα τέλη της δεκαρετίας του 60 και η δεύτερη παρουσιάζει τη ζωή στην αριστοκρατική και συντηρητική Ακαδημία Γουέλτον στο Βερμόντ(Η.Π.Α) το 1959  Αφού παρακολουθήσετε τα αποσπάσματα από τις ταινίες να απαντήσετε εργαζόμενοι σε ομάδες στις εξής ερωτήσεις:
  • Ποιες είναι οι σχέσεις μαθητών και δασκάλου στις δύο ταινίες και γιατί;
  • Ποιες παιδαγωγικές μεθόδους χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι στις δύο ταινίες;
  • Ποιοι μαθητές φοιτούν στα δύο σχολεία, ποια είναι η ενδυμασία τους, πώς είναι διαμορφωμένες οι αίθουσες διδασκαλίας;
  • Πιστεύετε οτι τα δύο σχολεία βοηθούν τους μαθητές να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους;
  • Ποια ταινία σας άρεσε περισσότερο και γιατί;
  •  Ατομική εργασία για το σπίτι: Υποθέστε οτι είστε ο "Ψύλλος". Περιγράψτε  σε μια ημερολογιακή σελίδα μια συνηθισμένη μέρα σας στο σχολείο.

 



                                                         

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ 369-529

Η ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

Ευριπίδη Ελένη-Β επεισόδιο, 4η σκηνή