ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

 Εχθές το πρωί, στο 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας, με πρωτοβουλία του σχολικού συμβούλου  κυρίου Α.Κόκορη πραγματοποιήθηκαν τρία εργαστήρια με θέμα τη διδασκαλία της λογοτεχνίας με εφαρμογή της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου  και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Στο εργαστήριο, στο οποίο ήμουν υπεύθυνη είχα την τύχη και τη χαρά να βρεθώ με εξαιρετικούς συναδέλφους που έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, εργάστηκαν με όρεξη και είχαν πραγματικά πολύ αξιόλογες ιδέες. 
Το ποίημα με το οποίο ασχοληθήκαμε ήταν το ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη "Στο παιδί μου". Το πρώτο μέρος  ήταν θεωρητικό και περιελάμβανε τρία βασικά θέματα: τους βασικούς άξονες του νέου προγράμματος σπουδών, τις αρχές της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου και τα βασικά σημεία ενός διδακτικού σεναρίου λογοτεχνίας. Αφού τελείωσε το πρώτο μέρος, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες και αξιοποιώντας τη δικτυογραφία που τους δόθηκε ανέλαβαν να ετοιμάσουν ένα φύλλο εργασίας με κάποιες δραστηριότητες. Οι ομάδες οι οποίες δημιουργήθηκαν ήταν οι εξής: οι βιογράφοι, οι ιστορικοί, οι καλλιτέχνες, οι γλωσσολόγοι, οι παραμυθάδες και οι ποιητές. Στη συνέχεια όλες οι ομάδες παρουσίασαν τα φύλλα εργασίας που ετοίμασαν και στο τέλος παρουσίασα τα φύλλα εργασίας που είχα ετοιμάσει εγώ. 
Όπως αντιλαμβάνεστε, η τρίωρη διάρκεια του εργαστηρίου δεν ήταν αρκετή για να λυθούν όλες οι απορίες και για να γίνει συζήτηση σε βάθος για το σενάριο και για τα φύλλα εργασίας.
Ελπίζω να ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες των συναδέλφων φιλολόγων οι οποίοι θυσίασαν το πολύτιμο πρωινό του Σαββάτου για να συμμετέχουν στο εργαστήριο. Τους ευχαριστώ θερμά που με τίμησαν με την παρουσία τους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη συνάδελφο μου και καλή φίλη, κυρία Αρβανιτοπούλου Σταυρούλα για την πολύτιμη  βοήθεια της πριν και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ 369-529

Η ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

Ευριπίδη Ελένη-Β επεισόδιο, 4η σκηνή