Παρουσίαση των βιβλίων της Ε.Δικαίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας



Την Πέμπτη, 07/12/2017, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας εκδήλωση με τίτλο «Η Ελένη Δικαίου μέσα από τη ματιά των εφήβων αναγνωστών της». Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας και του βιβλιοπωλείου Μερτζιανίδη. Την εκδήλωση προλόγισαν η κυρία Β.Μερτζιανίδου και η κυρία Ε.Δικαίου που μας έκανε την τιμή να επισκεφτεί την πόλη μας. Την παρουσίαση των βιβλίων συντόνισε η φιλόλογος του σχολείου μας Α.Γερακίνη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν το συγγραφικό έργο της Ε.Δικαίου μέσα από εργασίες που έγραψαν με αφορμή τα βιβλία που διάβασαν. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, οι μαθητές του τμήματος Α3 διάβασαν το βιβλίο «Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;», μαθητές της Β΄ Γυμνασίου διάβασαν το βιβλίο «Θα σε ξαναδώ φιλαράκι μου» και οι όλοι οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου διάβασαν το  βιβλίο «Ο άνεμος στα μαλλιά της». Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο των βιβλίων της Ε.Δικαίου, να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να εκπονήσουν ποικίλες εργασίες.

Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για το σχολείο μας, που πραγματοποιήθηκε χάρη στην προσπάθεια και στην εξαιρετική συνεργασία των φιλολόγων Μαρίας Κοτσίφη, Αναστασίας Μάμαλη και Αλεξάνδρας Γερακίνη. Σε μια κατάμεστη από εφήβους αίθουσα, οι μαθητές του σχολείου μας μάγεψαν και συγκίνησαν με τις εργασίες τους που παρουσίασαν με βιωματικό τρόπο και με τον εφηβικό αυθορμητισμό που τους διακρίνει. Θερμές ευχαριστίες στην κυρία Ε.Δικαίου, στη Δημοτική Βιλιοθήκη και προσωπικά στην κυρία Κουμανίδου, στο βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη, στον εκδοτικό οίκο Πατάκη, στους μαθητές μας για την άψογη παρουσία τους, στους γονείς, φίλους και συναδέλφους που πλημμύρισαν την αίθουσα και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ 369-529

Η ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

Ευριπίδη Ελένη-Β επεισόδιο, 4η σκηνή